Baždarević: Sreća nam je okrenula leđa, sudija je mogao svirati bar jedan penal

Nedostajala nam je mirnoća, taj zadnji pas, objašnjenja nema, falilo je svježine, kazao je selektor bh. reprezentacije.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević je nakon utakmice sa Grčkom bio ljut na glavnog sudiju Nicolu Rizzolija.

“Šta je tu je, karton Zukanovića, povreda Lulića, morali smo raditi izmjene koje nisu predviđene. Mogli smo do pobjede, da je sudija bio normalan, morao je svirati bar jedan penal, to bi bilo dovoljno za pobjedu. Izveli smo Kodru zbog drugih stvari, željeli smo imati igrača koji može odigrati na više pozicija i da nam da svježine i agresivnosti. Malo nam je sreća okrenula leđa, Grci su imali šansu da zabiju gol tako da je ostalo 0:0”, rekao je Baždarević i dodao:

“Nedostajala nam je mirnoća, taj zadnji pas, objašnjenja nema, falilo je svježine jer smo na kraju šampionata. Idemo dalje da vidimo da li možemo u četiri utakmice ostvariti ono što svi želimo, plasman na SP. Željeli smo tri boda ovdje, ali šta je tu je. Imamo dva igrača teško povrijeđena, poslije ćemo razmišljati šta dalje. Ja sam ubijeđen da još možemo ići dalje i boriti se za drugo mjesto”, kazaoj e Baždarević, prenosi sport1.ba.

Podsjetimo, naša reprezentacija je remizirala sa Grčkom, bilo je 0:0, te su se tako izabranici Mehmeda Baždarevića udaljili od Svjetskog prvenstva u Rusiji sljedeće godine.