Baždarević: Moramo biti disciplinovani i angažovani, respektujemo Kiprane

U sutrašnjoj utakmici sa Kiprom stvari se neće rješavati brzo, istakao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na sinošnjoj konferenciji za medije pred meč sa Kiprom.

Radi se o kvalitetnom protivniku. To je utakmica u kojoj se stvari neće rješavati tako brzo. Moramo odigrati disciplinovano, angažovano. Kvaliteta imamo, na nama je da ga sutra pokažemo. I oni imaju kvalitet i respektujemo ih”, rekao je Baždarević, javlja reporter Anadolije.

Utakmicu sa Kiprom vjerovatno će propustiti Kenan Kodro zbog bolova u skočnom zglobu.

“Generalno, dobra je atmosfera u ekipi i to nam daje još veći optimizam. Ovdje je među našim igračima bilo više umora nego povreda. Kodro osjeća jaku bol. Ipak, bitno nam je da imamo više od 20 spremnih momaka da ostvare ono što svi želimo i očekujemo”, kazao je Baždarević.

Utakmica sedmog kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 Kipar – BiH igra se sutra, 31. avgusta, na stadionu GSP Arena od 21.45 po lokalnom, odnosno 20.45 sati po srednjeevropskom vremenu.

Poslije šest odigranih kola na tabeli grupe H prva je Belgija sa 16 bodova, slijede Grčka s 12, BiH 11, Kipar 7, Estonija 4 i Gibraltar 0.