Alternative i KICK Kakanj na Kakanjskim danima: Dječja vesela ulica

Ni kiša, ni ružni oblaci, ni hladan vjetar nisu poremetili druženje i zabavu koju su nam danas pripremili Alternative i volonteri iz Kicka.
Bogat sadržaj i dinamične aktivnosti djeci su današnji dan učinili sunčanijim i veselijim, obzirom da su reakcije na upit Hoćemo li sutra opet? bile jednoglasne i dječije iskrene:Daaaaaa!!!
Danas smo u okviru kreativnih radionica uz pomoć naših voditelja Semine Neimarlije, Vedada Bilalovića i Azre Jašarspahić, redovnih učesnika Alternativinih aktivnosti, radili oslikavanje sove i pirata na papirima u bojama. Njihove voditeljske i kreativne sposobnosti su uveliko pomogle drugarima, koji su nam se danas pridružili , da kući ponesu likove iz crtića, bajki i prirode,zadovoljni što su ih uspjeli sami napraviti.
Crtanje cvijeta pomoću viljuške i tempera pomoglo je onim manje kreativnim da maštom naslikaju pravo malo umjetničko djelo, dok su oni vještiji usavršili još jednu tehniku upotrebe tempera. Osmijeh na licu djeteta je pokazatelj koliko je uspješna radionica bila, a naši mališani, njih oko četrdeset, su osmijeh sa zadovoljstvom nosili puna 2 sata.
Igre preciznosti kroz ubacivanje loptica u bodovane otvore u kartonu, gađanje krugova sa bodovima metalnim poklopcima, ubacivanje loptica u čaše na kraju stola, su pokazale da naši učesnici imaju itekako razvijen takmičarski duh, te da pobjedu ne prepuštaju lako protivničkoj ekipi, kao što ni poraz ne doživljavaju tragično. Može se reći da su takmičarski zreli i i da znaju šta je fer play.
Da školu nismo zaboravili, pokazali smo kroz super dinamičnu igru u kojoj djeca trebaju ‘odskakutati’ što više riječi u 5 minuta po slovima na podu. Dobro raspoloženje, timski rad, navijačka galama i smijeh doprinijeli su ionako već ugodnoj atmosferi današnjeg druženja.
Uzrasti djece su se razlikovali, od 5 do 10 godina, što je u nekim drugim prilikama osjetna razlika…našim učesnicima to nije predstavljalo problem da se generacijski svi osjećaju jednako i ugodno.
Sutra u isto vrijeme na istom mjestu čekaju vas Ajla, Maksuma, Adis, Mirha, Aida, Nedim, Lamija i Ajdin.

 

VIŠE FOTOGRAFIJA