Operativni tim JU „Dom zdravlja“ Kakanj obavještava javnost da su na području općine Kakanj do danas registrovana 82 slučaja COVID-19, od čega je 20 aktivnih, 16 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 4 je trenutno hospitalizovano u Kantonalnoj bolnici Zenica. Do današnjeg dana testirane su 983 osobe na COVID-19. Na području općine Kakanj registrovano je 5 smrtnih slučaja od COVID-19.

Obavještavamo javnost da se iz dana u dan epidemiološka situacija znatno komplikuje i da imamo sve veći broj registrovanih slučajeva COVID-19 na području općine Kakanj. Imamo već tri slučaja infekcije i među radnicima JU „Dom zdravlja“ Kakanj.

“Apelujemo i pozivamo sve stanovnike općine Kakanj da krajnje ozbiljno shvatimo novonastalu epidemiološku situaciju u vezi novog korona virusa, jer minimiziranjem i negiranjem postojanja virusa činimo sami sebi štetu i dovodimo u pitanje rad i funkcionalnost zdravstvenog sistema. Krajnje je vrijeme da se počnu uvažavati i slijediti instrukcije medicinskih radnika kojima se želi spriječiti nastanak i širenje infekcije, a ne tamo neke nepoznate i nestručne osobe” saopšteno je.

Kaportal.ba