Zenička firma sa 40 uposlenih proizvodnju iz Zenice seli u Kakanj

Zenička firma BOHA namještaj, koja je osnovana 2002. godine i trenutno upošljava oko 40 osoba, kako sada stvari stoje će svoj proizvodni pogon preseliti iz Zenice u Kakanj.

Kako je Harun Begagić, jedan od vlasnika ove firme, izjavio za Radio Zenit, općina Kakanj privrednicima omogućuje daleko bolje uslove za razliku od Zenice.

“Općina Kakanj je putem administrativnih i poreskih olakšica otvorila vrata malim i srednjim preduzećima. Ponuđeno nam je 47 duluma zemlje ako svoje pogone preselimo u Kakanj, kvadrat zemlje u Kaknju je 1 KM, asfaltirat će nam 700 m2 puta, a za svakog novog zaposlenog radnika će nam dati poticaj tako što će za tog istog radnika plaćati PIO/MIO obaveze u narednih 6 mjeseci”, izjavio je Begagić i dodaje:

“Kakanj može poslužiti za primjer i ostalim gradovima, a ovom prilikom moram izraziti zahvalnost načelniku općine Nerminu Mandri i njegovom timu na izuzetnoj gostoprimljivosti i spremnosti za suradnju”.

Inače, BOHA d.o.o. Zenica je osnovana 2002. u Zenici. U svojim počecima, firma se fokusirala na maloprodaju. Međutim, danas veliki dio kapaciteta bazira na serijskoj proizvodnji, te na izradi namještaja po želji kupca.

Osim proizvodnog pogona koji se nalazi u Raspotočju, BOHA ima i izložbeni salon u zeničkom naselju Jalija.