Zenica: Završen 6. Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje

U Zenici je danas završen 6. Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje, te etno narodnog stvaralaštva “OPEN-s 2016”.

U prethodna tri dana građani Zenice u centru grada, na Trgu Alije Izetbegovića imali su priliku kupiti nešto iz bogate ponude zdrave hrane isključivo domaće proizvodnje.

Firma Remelin iz Gradačca koja se bavi proizvodnjom tahan-halve, rahatlokuma i ostalih poslastica već četvrtu godinu za redom izlaže na ovom sajmu.

– Četvrtu godinu za redom izlažemo na ovom sajmu i ova godina je za sada najlošije posjećena. Ljudi kupe ponešto, ali ni blizu kao prethodnih godina ponajviše zbog loše finansijske situacije. Sajam je protekao u najboljem redu, ali zbog loše posjete, relativno smo zadovoljni – kazao je za Faktor Ristić Sifet, ispred firme Remelin.

Na sajmu je bilo i onih koji su izuzetno zadovoljni, među kojima je i Fikret Kaplan iz Visokog koji ističe da je prodaja suhomesnatih proizvoda bila jako dobra te da se kući vraća sa osmijehom na licu.

Vrijedi istaći kako je ove godine, osim Grada, podršku OPENS-u pružilo i resorno federalno te kantonalno ministarstvo, što iz godine u godinu daje potvrdu na uspješnost i progresivan napredak ovog sajma.