Željezničar pobijedio Mladost u prijateljskom susretu u Doboju (FOTO)

Danas su sa početkom u 13:00 sati na stadionu Mladosti u Doboju kod Kaknja prijateljski susret pred oko 300 gledatelja odigrali višestruki šampion BiH FK Željezničar i domaća ekipa Mladosti. U prilično izjednačenom susretu u kojem je Željezničar bio nešto konkretniji gosti su slavili rezultatom 2:1.

Željo je u ovom susretu nastupio sa nekoliko standardnih prvotimaca.

Nakon početne inicijative Željezničara, Mladost je u 18. minuti susreta propustila veliku priliku kada šut Dilavera brani golman Željezničara. Ubrzo nakon toga goste u vodstvo dovodi stameni napadač Nedo Turković i s tim se rezultatom odlazi na odmor. U drugom poluvremenu sudija Topalović svira jedanaesterac za Mladost a siguran izvođač bio je Haris Dilaver za izjednačenje. Ipak, do kraja utakmice gosti postižu još jedan pogodak.

Na početku utakmice su navijači FK Mladost Doboj Kakanj uručili posebnu zahvalnicu Mensuru Mušiji, osnivaču OA Mladost za nemjerljiv doprinos u razvoju kluba.

“Pored svega, izgradio je korektan i partnerski odnos s Crvenom Legijom te nam pruža konstantnu podršku, ali istovremeno nas pita za mišljenje i pomoć. Gospodinu Mušiji pružamo bezuslovnu podršku u daljnem radu i zahvaljujemo se na svemu učinjenom.” , saopšteno je iz Crvene Legije.

Druženje članova Uprave oba kluba nastavljeno je nakon utakmice.