Vodovodni sistem u Kaknju funkcioniše bez većih zastoja, na tri lokacije obustavljena isporuka vode

1901

Na vodozahvatu „Bukovica“ još uvijek je na snazi vanredni režim održavanja instalacija i postrojenja, a na čemu se radi 24 sata kako bi korisnici imali nesmetanu isporuku vode, saopšteno je jutros iz kakanjskog Vodokoma.

Vodovodni sistem funkcioniše bez većih zastoja. Izdvajamo Alagiće, Bećirhodžiće  i naselje Brus gdje je usljed kvara na pumpama obustavljena isporuka vode. U Alagićima su korisnici već dobili vodu, a na Brusu i Bećirhodžićima stabilizacija se očekuje najduže do kraja dana.

“Na desetine je prijava u Službi tehničke pripreme gdje građani prijavljuju kvarove na kućnim i instalacijama u blizini objekata, a što je pokazatelj, uprkos našim brojnim apelima, da neki korisnici nisu dovoljno obratili pažnju i zaštitili iste. Bez obzira što su instalacije „iza“ vodomjera u nadležnosti korisnika, stojimo na raspolaganju za sve savjete, upute pa i intervencije ukoliko smo u mogućnosti. Za sve prijave pozovite 55 79 50, 55 55 12 , 060 329 77 44 ili pošaljite e-mail vodokom@bih.net.ba.”, kazali su iz JP Vodokom.