VIDEO Prikupljena sredstva za Harunovo liječenje: “Svoje prve korake ću pokloniti dobrim ljudima koji su mi pomogli!”

Jučer su Kakanjci uz pomoć dobrih ljudi širom BiH i svijeta ostvarili još jedan veliki uspjeh i po ko zna koji put pokazali da su u teškim situacijama jedni uz druge. Takvom solidarnošću, koju često nazivamo rudarskom, mogu se pohvaliti rijetke sredine.

Naime, jučer su, nakon samo nekoliko dana od početka akcije, prikupljena sredstva za liječenje i rehabilitaciju Haruna Tahirovića. Puno se pisalo i čulo proteklih dana o ovom mladiću, koji isijava energijom i životnim elanom, pun vjere u vedrije sutra.

Njegovo vedrije sutra polako dolazi nakon što je jučer cifra na njegovom računu prešla 70.000, koliko mu je potrebno za rehabilitaciju u poliklinici “Glavić” u Dubrovniku.

Sredstva su stizala u kratkom roku sa svih strana. Akciji koju je pokrenulo Udruženje poslodavaca općine Kakanj, uz pomoć i podršku Općine Kakanj, priključili su se brojni privredni subjekti, boračke organizacije, udruženja, sindikati, škole, vrtići, ugostiteljski objekti, građani…

Ekipa Kaportal.ba posjetila je Haruna u njegovom domu. Dočekao nas je sa širokim osmijehom, i vedrim pogledom.

“Pišu mi sa svih strana i pružaju podršku, to mi puno znači.”, kaže nam Harun, dok njegov telefon konstantno zvoni.

Harun je povredu vratne kičme doživio prije godinu i tri mjeseca i od tad kreće njegova borba. Kako kaže, bori se od prvog dana sve jače i jače.

“Idem u Dubrovnik na jednu od najmodernijih klinika. Doktori su optimistični. Ja idem da prohodam.”, kaže nam Harun, pokazujući snimke iz klinike gdje uz pomoć robota pacijenti ponovo čine svoje “prve” korake.

Oko njega su, uz njegove roditelje i porodicu, od samog početka borbe i njegovi prijatelji, komšije, a sada i svi njegovi sugrađani, ali i stanovnici širom BiH i svijeta.

Put Dubrovnika Harun će 5. novembra. Uz sredstva za liječenje u poliklinici potrebna su i ona za smještaj u ovom gradu, te njegovog fizioterapeuta koji je od samog početka njegove borbe uz njega. Preostalo je još da se uplate novčana sredstva od koncerta kojeg večeras organizira “Josipović Group” u Kaknju, u klubu AG, te da se realizira još nekoliko najavljenih uplata što će povećati fond za Harunovo liječenje i što će biti, kao i ostale uplate, od velikog značaja.

Harun je za kraj kazao kako će svoje “prve” korake pokloniti svim dobrim ljudima koji su pomogli i riječima podrške, i sredstvima za liječenje.

Sretno, Harune!