UŽIVO: Pratite žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo u Brazilu

izvlacenje grupa 2014
Uživo pratimo žrijeb za SP u Brazilu.

Danas se u brazilskom ljetovalištu Costa do Sauipe održava žrijeb grupa za Svjetsko nogometno prvenstvo koje će biti odigrano od 12. juna do 13. jula naredne godine u Brazilu. Među reprezentacijama učesnicama Mundijala je i Bosna i Hercegovina koja se nalazi u četvrtom šeširu. Uživo pratimo žrijeb za SP u Brazilu.

Večerašnji događaj se prenosi u više od 190 zemalja svijeta među kojima je i Bosna i Hercegovina.

NSBIH na žrijebanju u Brazilu predstavljaju predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednici Darko Ljubojević i Ivan Beus, generalni sekretar Jasmin Baković, sekretar reprezentacije Elmir Pilav, Adnan Džemidžić i glasnogovornica Slavica Pecikoza.  Safet Sušić neće biti prisutan, jer je sinoć propustio let za Brazil.

Zmajevi se pred današnji žrijeb nalaze u četvrtoj jakosnoj grupi sa Hrvatskom, Engleskom, Francuskom, Grčkom, Italijom, Holandijom, Portugalom i Rusijom.

Jedna od ovih reprezentacija bit će prebačena u drugu jakosnu grupu u kojoj se nalaze Alžir, Kamerun, Obala Slonovače, Gana, Nigerija, Čile i Ekvador.

Grupe Svjetskog prvenstva izvlačit će legende fudbala Fernando Hierro, Zinedine Zidane, Fabio Cannavaro, Lothar Matthaus, Mario Kempes, Cafú, Geoff Hurst i Alcides Ghiggia.

Kaportal.ba