Utakmica sezone za naše košarkaše: Sloboda pala u Kaknju!

Večeras su košarkaši Kaknja odigrali utakmicu sezone jer su odličnom igrom kako u fazi odbrane tako i u napadu potpuno ”razbili” nemoćnu Slobodu iz Tuzle koja je u uoči ove utakmice bila blagi favorit.

Od samog početka utakmice Kakanj je zaigrao odlično. Predvođeni sjajnim Peljtom koji je svojim tricama dovodio klupu Slobode u očaj, Kakanj je konačno pružio utakmicu kakvu smo svi odavno čekali.

Nikad Kakanj nije odigrao ovako dobro u svim segmentima igre pa samim tim i ne čudi što su izabranici Damira Mulaomerovića upisali ubjedljiv poraz.

Sloboda niti u jednom trenutku nije imala utakmicu u svojim rukama jer su konstantno bili u rezultatskom zaostatku, jednostavno naši košarkaši su imali za svaki napad Slobode rješenje.

Važno je istaći da su odličnu utakmicu pružili ključni igrači Kaknja, Peljto i Muflizovića, kojima je sjajno parirao i mladi Muflizović.

Itekako je bila bitna igra u odbrani jer su naši momci uspjeli zaustaviti prvog strijelca lige, Hasandića, koji je ovu utakmicu završio sa ”samo” 17 poena.

Drugi ključni igrač Slobode, Mujo Tuljković, potpuno je podbacio jer je Pandža puno pažnje posvetio ovom igraču tako da se Mujo uošte nije naigrao večeras protiv našeg tima.

Ova pobjeda je itekako bitna za nastavak prvenstva, a ono što je još bitnije jeste da će ova pobjeda donijeti prijeko potrebno samopuzdanje našim košarkašima.

Kakanj – Sloboda 81:62

Kaportal.ba