Ured načelnika: Upriličen prijem za Eminu Bajtarević

P1050839

U uredu općinskog načelnika Nermina Mandre danas je upriličen prijem za Eminu Bajtarević, veoma uspješnu i talentiranu Kakanjku – pobjednicu ovogodišnjeg takmičenja „Talent show 2014“ kojeg je organizirala  Javna ustanova za kulturu i obrazovanje Kakanj i učenicu Gimnazije “Muhsin Rizvić” u Kaknju koja je osvojila treće mjesto i bronzanu medalju na međunarodnom HIPPO takmičenju iz engleskog jezika koje se održalo od 10. do 12. maja u italijanskom gradu Lido di Jesolo.

Emina je, također,  osvojila i certifikat ( B2 ) škole engleskog jezika iz Velike Britanije, koji je kvalifikuje da može pohađati nastavu na engleskom jeziku u bilo kojoj školi ili univerzitetu u svijetu.
Uspjeh je veći pošto se Emina takmičila u grupi 4 koja je predviđena za učenike trećeg i četvrtog razreda srednje škole.
Tokom prijema, općinski načelnik Nermin Mandra je Emini uputio čestitke za uspješne rezultate koje je ostvarila, te je izrazio odlučnost da Općina Kakanj nastavi pomagati Emini i svim drugim mladim talentiranim ljudima iz Kaknja na njihovom putu učenja, usavršavanja, takmičenja i postizanja sjajnih rezultata.
Prijemu je prisustvovala i Aida Šišić-Hakulija, direktorica Gimnazije “Muhsin Rizvić” Kakanj.
Foto: Detalji sa prijema
P1050841
Press Općine/Kaportal.ba