U ZDK-u protekla 24 sata čak 15 saobraćajnih nezgoda

1458

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave Žepče (1).
Zenica

Dana 11.01.2017. godine, u ulici Aleja šehida, u trgovačkom centru „Džananović“, od strane lica I.R. izvršeno je krivično djelo nanošenjem lakih tjelesnih povreda licima Š.H. i J.A., sva lica iz Zenice. Policijski službenici Policijske uprave I poduzeli su aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 11.01.2017. godine, u ulici Dr. Adolfa Goldbergera, u ugostiteljskom objektu „Istanbul”, od strane nepoznatog lica došlo je do upotrebe vatrenog oružja-pištolja prema I.A. iz Zenice, kojom prilikom je isti zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.
Žepče

Dana 11.01.2017. godine, u Policijsku stanicu Žepče obratio se P.S. iz Žepča i prijavio da mu je lice M.M. iz Zenice, putem telefona uputilo ozbiljne prijetnje. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 15 saobraćajna nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.