U Uredu načelnika upriličen prijem za magistricu sporta Nejru Šehagić

U uredu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre danas je upriličen prijem za magistricu sporta Nejru Šehagić koja u Kaknju vodi “Našu školu sporta”, o kojoj je Kaportal.ba pisao nekoliko puta.

Radi se o mladoj osobi koja nije dozvolila da nakon završenog studija bude dio uobičajene apatije i nezainteresiranosti mladih da sami pokrenu svoju djelatnost. Umjesto traženja krivca za sve i svašta, umjesto dangubljenja na društvenim mrežama, Nejra je pokrenula “Našu školu sporta”, inovativan projekat zasnovan na naučnim spoznajama koje je ova mlada Kakanjka stekla tokom studija. Veoma brzo taj projekat je okupio veliki broj kakanjske djece i mladih koji su zahvaljujući Nejri, njenom stručnom znanju i umijeću, spoznali čari zdravog odrastanja uz sport, druženje, međusobnu komunikaciju, prijateljstvo, solidarnost, uzajamno pomaganje itd.

Osim djece i mladih, ovu lijepu kakanjsku sportsku i humanu priču koju je pokrenula Nejra Šehagić podržali su i oni nešto stariji za koje Nejra organizira i vodi rekreacije. Tako su dio ove priče postale i profesorice, i medicinsko osoblje, i druge Kakanjke koje žele zdravo živjeti uz rekreativne sportske aktivnosti i druženje.

Uz sportske aktivnosti  „Naša škola sporta“ u planu rada ima i predavanja o raznim temama, izlete u prirodu, organizaciju takmičenja, odlazak na planinu, bazen, kao i primorska kampovanja…

Načelnik Nermin Mandra je sa oduševljenjem pozdravio rad i entuzijazam Nejre Šehagić, čestitao na njenoj odlučnosti i zalaganju, te je istakao opredijeljenost da Općina Kakanj bude podrška ovom projektu u budućem periodu. Usaglašene su i smjernice u smislu podrške Općine Kakanj “Našoj školi sporta”.

Nejra Šehagić je načelniku uručila člansku knjižicu “Naše škola sporta” čime je i načelnik postao član široke zajednice ljubitelja sporta svih uzrasta i generacija koji su okupljeni oko hvale vrijednog projekta kojeg je pokrenula Nejra Šehagić.