U toku izgradnja rezervoara za stanovnike naselja Vukanovići

Jedna od ekipa J.P. „VODOKOM“ d.o.o. Kakanj ovih dana izvodi radove na rekonstrukciji vodovoda naselja Vukanovići. U toku je prva faza, odnosno izgradnja rezervoara, za koju je namjenska sredstva izdvojilo Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK.

„Radovi  na izgradnji objekta rezervoara (bazena) zapremine 50 m3  traju već nekih petnaestak dana i trenutno se nalazimo u fazi pripreme za betoniranje betonske ploče rezervoara „ – riječi su šefa Službe vodovoda i kanalizacije Hakima Haračića.

„Pored ovih radova, naše ekipe iz odjeljenja ViK-a svakodnevno otklanjaju kvarove na puknućima vodovodne mreže na cijelom području općine Kakanj. U prosjeku svaki dan imamo oko pet prijava puknuća i nekoliko zahtjeva za servisiranjem kanalizacione mreže.

Nažalost, zbog povećanog obima poslova i poslova na izgradnji pumpnih stanica u Bijelim vodama, Brusu, te kanalizacije u Čizmićima, nismo u mogućnosti odmah odgovoriti na sve zahtjeve naših korisnika. Zato, molimo korisnike da nas razumiju i tražimo dodatno strpljenje dok ne završimo navedene prioritete, posebno aludirajući na radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u gradskom središtu“ – ističe Haračić.

Podsjećamo, na glavnoj gradskoj saobraćajnici traju radovi na rekonstrukciji dijela vodovdne mreže, a trenutno podrazumijevaju ugradnju rezervnih cijevnih prijelaza preko saobraćajnice, zamjenu zastarjelog cjevovoda i ugradnju novih cijevi i cijevnih priključaka za sve potrošače koji se nalaze u mreži u navedenim zonama izvođenja radova.