U Kaknju humanitarna akcija za Vedada Šabanovića

Forum mladih Općinske organizacije SDP-a Kakanj, u subotu 13.02.2016. godine, planira da organizuje humanitarnu akciju pod nazivom „Svi za Vedada“ s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za našeg sugrađanina Vedada Šabanovića.

Vedad Šabanović (26 godina), sredinom 2015. godine, obolio je od leukemije. Presađivanje koštane srži rađeno je u Turskoj i nakon te operacije, Vedad se oporavio. Ponovno, stanje se pogoršalo i Vedad osjeća jake bolove i umor. Prema riječima doktora, za stanje u kojem se on nalazi neophodno je, do sredine februara, obezbijediti lijek NELARABINE 7000mg za prvi ciklus. Nemoguće ga je nabaviti na našim prostorima. Lijek na Njemačkom tržištu košta 5000 eura.

Akcija će se provoditi u vremenskom periodu od 1000-1400 sati na dva info stola koji će biti postavljeni na lokaciji „Centar“ kod Rudničke direkcije i drugi kod Pošte.

“Forum mladih poziva građane da se priključe humanitarnoj akciji doniranjem novčanih sredstava za našeg Vedu. Također, pozivamo građane da se priključe našim aktivistima i na taj način pomognu ovoj humanitarnoj akciji.”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Tarik Jusupović, predsjednik Foruma mladih OO SDP Kakanj.