U Jenny's art house-u u Kaknju u januaru dvije odlične svirke: ”La Grange – Tribute to ZZ Top” i „Flamenco night“

2223

Jenny's art house u Kaknju jedno je od rijetkih mjesta u našem gradu koje se trudi da Kakanjcima ponudi “sigurnost” od svakodnevnih uticaja šund/kič kulture.

Često su u ovom klubu upriličeni događaji iz različitih domena urbane subkulture, a ono po čemu posebno odskaču iz ponude su svirke kvalitetnih muzičara širom BiH, ali i regiona i svijeta.

Tako 21. januara 2017. (subota), u Jenny's art house-u stiže genijalan tribute to ZZ Top bend iz Širokog Brijega „BAND LA GRANGE“.

Svoje nastupe su zabilježili na prestižnom Splitskom festivalu Bluesa kao i onom u Mostaru. Originalan dress code La Grangea je dokaz, da bandovi trebaju imati pored električnih gitara još ponešto.

Pored toga kao dokaz i garancija dobre zabave koju nude ova tri momka su njihovi mnogobrojni nastupi kako u BiH tako i u regiji.

U subotu, 28. januara 2017. biti će priređen „Flamenco night: Nina Flamenca & Mirza Redžepagić“.

Mirza Redžepagić, pionir flamenko gitare u Bosni i Hercegovini, nakon završenog studija klasične gitare na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, postaje stipendista Asocijacije flamenko gitarista Španije.

Zajedno sa flamenko pjevačicom Ninom Ćorić iz Zagreba i grupom sarajevskih palmerosa bilježi mnogobrojne nastupe u Sarajevu, Mostaru, Omišu i Zagrebu.

Nastupio je i na Međunarodnom Omiš Guitar Festu – jednom od najvećih gitarističkih festivala na ovim prostorima, kao i na Flamenco festivalu u Zagrebu.

Ove dvije svrke svakako vrijedi posjetiti jer garantuju odličnu zabavu, a Kakanjci su se svakako, bombardovani šundom i turbofolkom, zaželjeli ovakvih događaja.