Tvornica cementa Kakanj donirala 55.000 KM za izgradnju dječijeg igrališta i sportskog poligona

Danas je svečano obilježen Dan Tvornice cementa Kakanj koja slavi 36 godina uspješnog rada i poslovanja. Poseban prijem organizovan je za penzionere i članove porodica preminulih i poginulih radnika.

„Ispunjen sam ponosom što stojim ovdje pred vama koji ste udarili jake temelje našoj kompaniji i što mogu da vam kažem da je naše poslovanje i dalje pozitivno, da još uvijek investiramo u napredak, i da čvrstim koracima koračamo u ovim nesigurnim vremenima.,“ rekao je Izudin Neimarlija, izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja, u svom obraćanju penzionerima. „Trideset šest godina je prošlo od dana kada su prvi grami kakanjskog sivog zlata ugledali svjetlo u našoj tvornici. Mnogo truda, ulaganja i odricanja uložili ste u izgradnju ove kompanije i njen opstanak u najtežim vremenima. Na temeljima koje ste vi postavili izrastao je kolektiv koji danas važi za jednu od najboljih kompanija u državi.“

unnamed
Direktor Neimarlija sa radnikom koji slavi 25 godina rada

 

I ove godine Tvornica cementa Kakanj obezbijedila je novčane nagrade, prigodne poklone i svečani ručak za sve zaposlenike, penzionere i porodice poginulih i preminulih radnika. Pored toga, radnicima koji slave 25 godina rada u Tvornici cementa Kakanj uručene su zahvalnice i tradicionalni poklon, ručni sat.

penzioneri tvornice cementa
Penzioneri Tvornice na okupu

Proslava Dana Tvornice obogaćena je odlukom menadžmenta ove kakanjske kompanije da Općini Kakanj donira 55.000,00 KM za izgradnju sportskog poligona i igrališta za djecu.

„Uvijek smo bili i ostali jedan od glavnih oslonaca razvoja općine Kakanj. Naročito nam je značajno da se na području naše lokalne zajednice što više ulaže u djecu i mlade. Pored ulaganja u informatičku pismenost koju provodimo donacijom računara i opremanje informatičkih kabineta u školama na području općine Kakanj, ovaj put ćemo pomoći našim sugrađanima da izgrade mjesto gdje će djeca i mladi imati mogućnost da slobodno vrijeme provedu u sportskim i zabavnim aktivnostima najprikladnijim za njihov razvoj.,“ kazao je Neimarlija.“

„Gradeći tradiciju uspješne proizvodnje, Tvornica cementa Kakanj paralelno gradi i tradiciju korektnog odnosa prema prirodi, društveno odgovornog odnosa prema  zajednici, humanog odnosa prema čovjeku u nevolji, te posebnog senzibiliteta prema djeci i mladima. Tvornici cementa upućujemo izraze našeg poštovanja i zadovoljstva zbog činjenice da je dio naših zajedničkih zavičajnih vrijednosti, te zahvaljujemo za još jednu vrijednu donaciju koja nam je posebno važna jer će omogućiti da mališani i mladi dobiju sportski poligon i igralište u gradskoj jezgri Kaknja”, izjavio je Nermin Mandra, načelnik Općine Kakanj.