Tri zlata za taekwondo klub “Centar” Kakanj na turniru u Fojnici

IMG-20140609-WA0000Na međunarodnom turniru u Fojnici – Fojnica Open 2014 kakanjski taekwondo klub “Centar” nastupio je sa tri takmičara i to u konkurenciji kadeta, juniora i seniora. Naši takmičari su briljilirali i tako donijeli tri zlata u naš grad.

U konkurenciji kadeta do 65 kg nastupio je naš federalni i državni prvak Hamza Brkić i ponovo potvrdio klasu i osvojio zlatnu medalju. U kategoriji juniora nastupio je također federalni i državni prvak Nermin Imamović koji je također osvojio zlato i tako potvrdio formu pred predstojeće aktivnosti koje klub ima u planu. I u seniorskoj konkurenciji nastupio je neizostavni takmičar našeg kluba Semir Imamović koji je također zablistao zlatom.

“Mogu reći da je ovo odličan rezultat i postotak učinka je 100% jer smo slali samo 3 takmičara. Ostali naši takmičari su imali zasluženu pauzu. Moramo napomenuti da je naš Dejan Krličević već drugu godinu za redom sudac treće klase i evo i on je sudio na ovom takmičenju i lagano skuplja iskustvo za veća takmičenja kako kod nas tako i na inozemnim takmičenjima. Svaka čast našim takmičarima!” izjavio je Denis Knežević, trener taekwondo kluba “Centar”.

O planovima kluba u narednom periodu Knežević Kaže: “Klub sada očekuje polaganje za učenička zvanja a onda slijede aktivnosti useljavanja u novu salu površine 290 m2 koja će imati sve što je neophodno: taekwondo salu, aerobick salu, fitness salu i caffe za roditelje i članove sa WI – FI i LCT TV… Sve ćete saznati na otvorenju koje će biti vrlo brzo.”

Kaportal.ba