Taekwondo klub „Centar“ Kakanj osvojio 14 medalja na prvenstvu u Visokom

Taekwondo klub „Centar“ Kakanj nastupio je na državnom prvenstvu koje je održano 21.03.2015 u Visokom u organizaciji Taekwondo Saveza BiH a domaćin je bio TKD klub “Crni Labudovi”.

Učešće je uzelo 20 klubova sa prijavljenih 271 takmičara te je ovo bilo i izborno takmičenje za reprezentaciju BiH. Prikazane su jako kvalitetne borbe a selektori i treneri reprezentacija su imali pune ruke posla.

Trener TKD kluba “Centar” Denis Knežević je, kako kaže, pomno pratio i muške i ženske juniorske kategorije kako bi mogao što bolje izanalizirati pojedince koje očekuje poziv u nacionalni tim Bosne i Hercegovine.

Klub “Centar” nastupio je sa 20 takmičara i u dosta podmlađenom sastavu.

“Iako je izašao jako mlad sastav ostvarili smo uspjeh osvojivši ukupno 14 medalja i to: 4 zlatne, 3 srebrene i 7 bronzanih medalja. Osvojena su u dva pehara. U ukupnom poretku osvojeno je treće mjesto u kadetkinjama i svojim curama čestitam na ovom uspjehu i zalaganju. Drugi pehar osvojio je naš Tarik Hadžić koji je u finalu bio bolji od svog velikog rivala Rijada Ahmića i tako postao najuspješniji mlađi kadet države i prvenstva. Pohvalio bih i sestre Bojić Nives i Veroniku – Niku koje su konstantno dobre i koje su odbranile titule državnih prvakinja iz 2014 godine.” rekao nam je trener Knežević.

Titulu državnog prvaka odbranio je i Semira Imamovića nokautom u finalnoj borbi.

Kako kaže Knežević, “Centar” je za nijansu izgubio i tri finala: “Sveukupno smo opet pokazali da idemo lagano u ovu godinu i da možemo očekivati sve bolje rezultate naših takmičara u nastupima koji nas očekuju. Nastup naših takmičara obilježile su i tri nesretne povrede i našim takmičarima želimo brz oporavak! U narednom periodu idemo u Zagreb na takmičenje zatim na “Tomislavgrad Open” i onda 16.5.2015. nas očekuje federalno prvenstvo. Čestitamo svima i idemo dalje!”, završio je Knežević.

Kaportal.ba