Danas prve utakmice trećeg kruga Premijer lige BiH: Mladost na MGM Farm Areni dočekuje Radnik

U vikendu koji je pred nama na programu su utakmice 23. kola Premijer lige, odnosno prve utakmice trećeg kruga najelitnijeg domaćeg fudbalskog takmičenja.

Nakon što su na osnovu plasmana poslije 22 kola, po Bergerovim tablicama određeni parovi preostalih 11 rundi PLBiH, dvije utakmice će se igrati u subotu, a četiri u nedjelju.

Gledajući trenutne pozicije na tabeli u ovom kolu nema izrazitog derbija, a zanimljivo bi moglo biti u subotnjim mečevima u kojima se sastaju Sloboda i Čelik, odnosno Mladost i Radnik. Pravdu na Tušnju dijelit će Admir Musić iz Sarajeva, dok će njegov imenjak Šehović suditi utakmicu u Doboju kod Kaknja.

Četiri utakmice 23. kola gledaoci će moći pratiti u direktnom prijenosu putem malih ekrana. Meč Sloboda – Čelik, na kojem će biti šest arbitara, prenosit će MojaTV, a BHT1 susret Mladost – Radnik.

Pravdu na duelu Sarajeva i posljednjeplasirane Krupe dijelit će Frano Jelić iz Širokog Brijega, dok će meč na Grbavici između Željezničara i Zvijezde 09 suditi Slađan Došlo iz Istočnog Sarajeva. Obje utakmice prenosit će MojaTV.

Parovi, 23. kola:
Subota, 16. mart:
Sloboda – Čelik (15 sati) / Admir Musić (Sarajevo)
Mladost – Radnik (15) / Admir Šehović (Sarajevo)

Nedjelja, 17. mart:
Sarajevo – Krupa (15 sati) / Frano Jelić (Široki Brijeg)
Zrinjski – GOŠK (15) / Mateo Musa (Čitluk)
Široki Brijeg – Tuzla City (15) / Haris Kaljanac (Sarajevo)
Željezničar – Zvijezda 09 (18) / Slađan Došlo (Istočno Sarajevo)