Slavo Kukić: Napadnut sam zbog izjava u vezi sa Dariom Kordićem i Busovačom

skNa pitanje novinara zna li se motiv, Kukić je rekao da je napad najvjerovatnije uslijedio zbog njegovih izjava u vezi sa Dariom Kordićem i Busovačom.

Akademik i profesor Slavo Kukić na mostarskom Sveučilištu napadnut je u poslijepodnevnim satima u Mostaru u vlastitom uredu.

Nakon što mu je ukazana ljekarska pomoć, iz bolnice su saopćili da nije u životnoj opasnosti, te da se nalazi na pretragama.

Novinari portala Bljesak.info uspjeli su porazgovarati sa profesorom Kukićem, kojeg su posjetili u bolnici.

Na pitanje novinara zna li se motiv, Kukić je rekao da je napad najvjerovatnije uslijedio zbog njegovih izjava u vezi sa Dariom Kordićem i Busovačom.

“Nadam se da će biti pronađen nalogodavac, jer sam uvjeren da me napao plaćenik, neko ko je možda za ovaj napad dobio 100 KM. Ovo je čisti fašizam u Mostaru”, kazao je Kukić.

Glasnogovornik glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNŽ Srećko Bošnjak je rekao kako policija raspolaže s opisom osobe koja je pretukla prof. Kukića. Radi se o muškoj osobi oko 35 godina starosti i oko 185 visine. U trenutku napada napadač je bio obučen u crnu majicu i imao je bejzbol palicu.

Podsjetimo, u februaru je nekoliko osoba, također bejzbol palicama, napalo i teže ozlijedilo predsjednika Unije neovisnih sindikata Josipa Milića.