SDP BiH, DF i Naša stranka nastupaju u zajedničkom bloku u ZDK

DP BiH, DF i Naša stranka u pregovorima o formiranju vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu nastupat će zajedno kao blok, konstatirano je tokom današnjeg radno-konsultativnog sastanka predstavnika triju stranaka.

Članica Predsjedništva Naše stranke Sanja Renić i predsjednica KO DF-a u ZDK Alma Kratina potvrdile su za “Vijesti.ba” da će detalje o zajedničkom djelovanju i koaliciji saopćiti u srijedu na konferenciji za novinare u Zenici.

– Razgovarali smo o principima kojih ćemo se držati u formiranju našeg bloka i dogovorili smo okvir. Iz tog bloka ćemo dalje djelovati, da bismo išli prema onome što smo uradili u KS – kazala  je Renić.

Kratina nam je potvrdila da je SDP BiH predvodnik razgovora o koaliciji s obzirom na to da je ova stranka ostvarila najbolji izborni rezultat.

– Dogovoreno je da pravimo naredne korake. To je jedan blok koji će nastupati zajedno u pregovorima za eventualno formiranje neke većine. U tom bloku SDP BiH, DF i Naša stranka su zajedno – rekla je ona.

Konferencija za novinare, na kojoj će biti poznato više detalja, zakazana je za srijedu u prostorijama zeničkog SDP-a BiH, s početkom u 10 sati.