Preminuo Jakub Genjac, legendarni igrač KK Kakanj

Nakon što je prije nekoliko dana javnost saznala da je legenda KK Kakanj i trener Jakub Genjac završio u bolnici, u jako teškoj zdravstvenoj situaciji, danas je saopćeno da je on, nažalost, preminuo.

Jakib Genjac je trener koji je uveo KK Kakanj u najviši rang, imao je mnogo utakmica i dugu karijeru, što trenersku, što igračku.

Ovaj poznati bh. košarkaš rođen je 3. septembra 1967. godine u Mostaru, a tokom godina ostvario je sjajnu internacionalnu karijeru. Nastupao je za klubove Čelik iz Zenice i Kvarner iz Rijeke, gdje je stekao status legende, a također svoje nastupe bilježio je i u dresovima klubova iz Irana, Kosova, Slovenije, kao i drugih hrvatskih klubova.

Po okončanju igračke karijere, trenirao je košarkaški klub iz Kaknja, gdje je također stekao legendaran status, nakon što je uveo ovaj tim u elitni rang bh. košarke.

Posljednjih godina bio je prvi čovjek košarkaškog kluba za mlade u Visokom, a dugi niz godina bio je jedan od najistaknutijih sportskih radnika u našem gradu. Također, tokom jednog perioda bio je i šef stručnog štaba Košarkaškog kluba Visoko.

Detalji o dženazi i ukopu bit će poznati u narednim danima.