Pogledajte prelijepe fotografije planinarskog doma “Bočica” iz zraka

Kakanjska “Frame” produkcija često nas obraduje prelijepim snimcima lokacija u Kaknju i okolini. Nakon što su uradili snimke užeg područja grada, a potom i kakanjskog izletišta Ponijeri, ovaj put nam donose nekoliko lijepih snimaka planinarskog doma “Bočica”.

Planinarski dom Bočica se nalazi na 920 m nadmorske visine a udaljen je od Kaknja deset kilometara. Dnevni boravak i trpezarija sa kuhinjom raspolažu sa 60 mjesta i potrebnim kuhinjskim inventarom za vlastitu pripremu hrane.

Planinski dom na Bočici je okružen crnogoričnom i bjelogoričnom šumom, a okolina doma je idealna za planinarske višednevne boravke, lovačko druženje, izviđačko logorovanje, lagane šetnje, pripreme sportskih ekipa u ljetnom i zimskom periodu…
Planinarsko društvo Bobovac u kuhinji priprema za sve posjetioce u kuhinji doma različite vrste hladnih i toplih napitaka. U dvokrevetnim, četverokrevetnim i višekrevetnim sobama smješteno je ukupno 46 ležaja.
Za sve posjetioce i ljubitelje prirode Dom na Bočici je otvoren tokom cijele godine, a za veće grupe potrebna je najava rezervacije tri do četiri dana uoči korištenja prostora i usluga u Domu.

Nedavno su na ovom lokalitetu izgrađeni i sportski tereni, čije će otvaranje biti upriličeno povodom Dana općine Kakanj, 15. aprila.