Podmlađeni Kakanjci nakon zlatne medalje na Federalnoj završnici odlični bronzani na Državnoj završnici

odbojkašiU organizaciji Odbojkaškog Saveza BiH u Lukavcu je 14 i 15 juna.2014.godine održan finalni turnir prvenstva BiH za juniore, na kojem su Federaciju BiH predstavljale ekipe OA Kakanj i OK Lukavac, odnosno Republiku Srpsku ekipe OK Ljubinje i OK Drina iz Zvornika.

Prvog dana odigrane su polufinalne utakmice, u kojima su se sastale ekipe OA Kakanj i Ok Drina Zvornik, i ekipe OK Ljubinje i Ok Lukavac, dok su drugog dana poražene ekipe igrale za treće, a pobjedničke za prvo mjesto.

Polufinalne utakmice

OA¨KAKANJ¨ – OK¨DRINA¨ 1:3 (25:22,16:25,21:25.25:27)

OK¨LJUBINJE¨ – OK¨7.LUKAVAC¨ 3:1 (25:23,25:16,27:29,25:13)

Utakmica za treće mjesto

OA¨KAKANJ¨ – OK¨7.LUKAVAC¨ 3:2 (20:25,25:20,25:16,20:25,15:11)

Finalna utakmica

OK¨LJUBINJE¨ – OK¨DRINA¨ 3:1 (25:12,20:25,25:23,25:23)

Konačan poredak:

  1. OK ¨LJUBINJE¨
  2. OK ¨DRINA¨
  3. OA ¨KAKANJ¨
  4. OK ¨7LUKAVAC¨

 

Trener Nermin Begić je povodom nastupa na ovom takmičenju izjavio sljedeće: “Čestitam našim juniorima na ovom uspjehu i osvajanju bronzane medalje na završnici najboljih juniorskih ekipa u BiH, na turniru na kojem su nijanse odlučile o konačnom plasmanu ekipa. Ove sezone je bitno da smo zadržali kontinuitet višegodišnjeg dobrog rada i uspjeha naših mlađih selekcija, gdje su ponovo naši pioniri i juniori ostvarili plasman među četiri najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini.

Inače, ovaj uspjeh juniora je veći kada se zna da smo u ekipi imali nekoliko pionira i kadeta, što govori da ćemo i naredne sezone od ove juniorske ekipe očekivati dobre rezultate.Prvog dana turnira sastali smo se sa ekipom Drine iz Zvornika gdje smo igrali veoma promjenjivo, i na kraju iskusnija ekipa Drine slavila je sa 3-1.

U ovoj utakmici nismo imali potrebnu energiju i karakter što inače krasi naš tim, jednostavno nismo imali svoj dan, i ako su se naši momci trudili da to promjene. Sutradan u borbi za treće mjesto i bronzanu medalju odigrala se najbolja i najneizvjesnija utakmica turnira, između domačina OK Lukavac i OA Kakanj, a na kraju bobjedili su naši juniori rezultatom 3-2. Opšti dojam je da su sve ekipe imale kvalitet za osvajanje prvog mjesta, ipak na kraju zasluženo prvo mjesto i zlatna medalja ide najspretnijem i najsretnijem Ljubinju, na čemu im čestitam.”

Za juniore Kaknja nastupili su: Esad Đakovac, Hajrudin Sužanj, Sejdin Mustafić, Muris Krivokapa, Sanin Alagić, Ismet Delibašić, Edo Zekić, Faris Alagić, Samir Berbić, Harun Veispahić, Berin Pinjić i Muamer Berbić, trener Nermin Begić