Pioniri Rudara iz Kaknja gosti Fenerbahcea

Pioniri FK Rudar iz Kaknja borave u Istanbulu, gdje će u okviru osmodnevne posjete odigrati nekoliko utakmica sa podmlacima turskih klubova.

U srijedu su odigrali utakmicu protiv odgovarajućeg uzrasta ekipe velikog Fenerbahcea, koju su izgubili rezultatom 5:0, no, kako piše službena stranica FK Rudar, puno važnija od svega bila je srdačnost, dobrodošlica, druženje i upoznavanje sa dragim domaćinom.

Jučer su mlade nade FK Rudar posjetile i stadion Fenerbahcea, klupski TV i radio te muzej i fan-šop.

Mada je riječ o pionirima, mlade nade Rudara ugošćene su na stadionu Fenera kao da su stigle najveće nogometne zvijezde. Ni manje ni više, kakanjska djeca su primljena od strane dva direktora u Feneru. Primio ih je direktor stadiona za koji važi mišljenje da je najbolja i najfunkcionalnija fudbalska arena u velikoj Turskoj, piše rudarkakanj.ba.

U “odboru za doček” bio je i direktor omladinskog pogona ovog najtrofejnijeg kluba u Republici Turskoj. Sa njim i sekretar, a predstavnici Rudara su bili koordinator omladinskih selekcija Amel Kozlo i trener pionira, bivši reprezentativac BiH Ramiz Husić.

Pored stadiona Rudarevi pioniri obišli su Muzej Kluba, u kojem su mogli vidjeti svih 125 trofeja, koje je Fener osvojio od osnivanja 1907. godine. Još su posjetili klupski šoping, radio i televiziju i dali izjave o boravku u Turskoj.

Foto: rudarkakanj.ba