Opljačkana kuća u Sopotnici, ukraden tablet, mobitel i nakit

Kako je saopšteno iz MUP-a ZDK, u periodu od 02.02.2016. do 06.02.2016. godine, u mjestu Sopotnica, općina Kakanj, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo B. Z., odakle su otuđeni tablet marke “Luberi”, dva mobitela marke “Samsung”, dvije srebrene narukvice, dva muška sata i dvogled. Izvršen uviđaj.

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen upet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakšetjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

 

Breza

U periodu od 24.01.2016. do 06.02.2016. godine, u mjestu Gornja Breza, općina Breza, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo F. M., odakle su otuđena dva zlatna ženska prstena. Izvršen uviđaj.

Žepče

Dana 06.02.2016. godine, oko 21,30 sati, u mjestu Goliješnica, općina Žepče, od strane nepoznatog lica izvršeno je oštećenje putničkog motornog vozila marke “Volvo”, registarskih oznaka 098-K-835, vlasništvo B. G. iz Žepča. Izvršen uviđaj.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, u dvije saobraćajne nezgode jedno lice je zadobilo teške tjelesne povrede, dok je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

 

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.