Održana press konferencija SDA Kakanj: Izrazi zahvalnosti svim biračima od Olova do Maglaja i Bugojna

U Kaknju je u prostorijama OO SDA održana press konferencija za novinare na kojoj su se obratili nosilac liste za državni parlament Nermin Mandra, Mirsad Zaimović, nosilac za federalni parlament, te Mirnes Bašić, kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona.

Preko 27.000 glasova dobio je Nermin Mandra što je facinatan rezultat.

“Rezultat vaše opredjeljenosti da podržite naše iskrene namjere da vrijedno radimo na zaštiti i jačanju naše države je i činjenica da sam izabran za zastupnika u državnom parlamentu.U svoje ime i u ime svih kakanjskih kandidata SDA zahvaljujem vam za povjerenje koje ste nam ukazali. Izraze zahvalnosti upućujemo svim biračima od Olova do Maglaja i Bugojna, a posebno zahvaljujemo građanima Kaknja i građanima naše susjedne općine Visoko sa kojima dijelimo i komšijske, i brojne rodbinske, i prijateljske odnose. Briljantna pobjeda SDA snažno motiviše da nošeni patriotizmom učinimo sve kako bismo opravdali vaša očekivanja, nade i želje. Pokazana snaga naroda je naša inspiracija, motivacija, zamajac i snažno ohrabrenje da se borimo za dobrobit svakog čovjeka u našoj jedinoj i najljepšoj u cijelom svijetu državi Bosni i Hercegovini.”, kazao je Mandra.

O izborima je govorio i Mirsad Zaimović istakavši da je ovo po prvi puta da je Kakanj imao nosioce lista za državni i federalni parlament.

“Oko 700 aktivista bilo je uključeno u kampanju. Jedinstvo i mobilizacija još jednom je donijela da su ovo najbolji rezultati od kada stranka postoji u Kaknju. Svaki drugi stanovnik ovog grada glasao je za SDA.”, kazao je Zaimović.

Prisutnim novinarima obratio se i Mirnes Bašić. On se zahvalio svim biračima na ukazanom povjerenju SDA, a na pitanje za izborni prag  koji je sada veći u odnosu na prethodne izbore on je kazao da se izborni zakon u našoj zemlji mora mijenjati te da je sada nabitnije što prije formirati vlast na svim nivoima.

Na kraju bilo govora i o najavi uspotave vlasti bez najače stranke u zemlji.

“To je samo zauzimanje početnih pozicija pred pregovore o formiranju vlasti, bez SDA to nije moguće.”, rečeno je na kraju press konferencije.