Odbojkaški reprezentativci BiH okupili se u Kaknju

Muška odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je u Kakanj gdje će se pripremati za nastup u CEV Evropskoj srebrnoj ligi, a domaćin im je OK Kakanj 78 uz pomoć Općine Kakanj.

U susret domaćinima izašli su i vlasnici smještajnih kapaciteta – Hotel Kakanj, Pansion Kameni Dvorac i Motel Tiron, sa kojima su potpisani ugovori o boravku reprezentacije BiH i gostiju u Kaknju.

Na spisku od 20 reprezentativaca nalaze se i dva člana OK Kakanj 78, Sejdin Mustafić i Marko Milovanović, a u stručnom štabu su Almir Aganović i Mirza Demir.

Reprezentacija će u Kaknju odigrati i dvije zvanične utakmice – 29. maja protiv Austrije i 2. juna protiv Mađarske.

– Kakanj, grad odbojke će i ovog puta opravdati povjerenje pokazujući iznimno domaćinstvo i patriotizam. Zaslužili smo ovo sjajnim sportskim rezultatima koje postižemo, ali i dokazanom odanošću državi BiH. Počašćeni smo dolaskom reprezentacije u naš grad i svi ćemo se potruditi da to bude još jedna u nizu lijepih sportskih priče koje su se dogodile u Kaknju.

Takmičenje u 2019 CEV Evropskoj srebrnoj ligi počinje 25./26. maja i igra se po sistemu domaćih i gostujućih utakmica, nakon čega slijedi završni turnir.