Novi traktor u voznom parku Vodokoma

Još jedna lijepa vijest stiže iz Javnog preduzeća “Vodokom” Kakanj. Vozni park ovog preduzeća obogaćen je još jednim novim vozilom – traktorom čija će prvenstvena namjena biti zimsko održavanje puteva na području općine Kakanj.

Nabavka novog traktora čija je vrijednost oko 50.000 KM rezultat je apliciranja prema višim nivoima vlasti, ali i prethodnog vrijednog rada jer sredstva s viših nivoa vlasti mogu dobiti samo oni subjekti koji se prepoznaju po ozbiljnom radu.

Podsjetimo, pored redovnih poslova na snabdjevanju vodom, na odvozu smeća i održavanju komunalne higijene, Javno preduzeće “Vodokom” Kakanj redovno realizira projekte izgradnje vodovoda i kanalizacionih mreža na području Kaknja. Ovi poslovi se realiziraju na osnovu prijava na tendere što potvrđuje tržišnu orijentiranost i graditeljsku sposobnost Vodokoma, a to su važne reference koje se promatraju u poslovnom svijetu, ali i na višim nivoima vlasti.

Novi traktor će se koristiti za zimsko održavanje gradskih i prigradskih saobraćajnica i javnih površina: Brus, Ulica Patriotske lige, Ulica Mehmeda Skopljaka Ulica Omera Maslića, Ulica Paše Kubata, Aliefendići, Crnač, Čizmići, Kalfići, Koprivnica, Banjevac, Doboj IV , Brnj, Čatići , Obre…

Novi traktor će zamijeniti staro vozilo za zimsko održavanje kojem su istekli resursi