Muzička škola u Kaknju: Uskoro upis 40 učenika u prvi razred

muzicka skola

U okviru pripremnih aktivnosti za početak rada novoformiranog područnog odjeljenja muzičke škole u Kaknju, danas je u uredu općinskog načelnika Nermina Mandre upriličen prijem za Jadranku Tepić, direktoricu Osnovne muzičke škole Zenica kojoj pripada novoformirano područno odjeljenje u Kaknju.

U prvi razred  osnovne muzičke škole u Kaknju će biti upisano 40 učenika koji će biti raspoređeni u 5 grupa sa po 8 učenika i to: odsjek za klavir, odsjek za harmoniku, odsjek za gitaru, gudači i duvači.

Prijemni ispit iz procjene sluha, ritma i muzičke memorije je planiran za 14. juni 2014. godine.

U prvi razred muzičke škole mogu se upisati učenici koji će školske 2014/15. godine pohađati četvrti razred redovne osnovne škole.

Više informacija o upisu i prijemnom ispitu bit će uskoro objavljeno putem web-stranice Općine Kakanj, te putem kakanjskih medija.

U programima kakanjskih  medija narednih dana bit će predstavljena Osnovna muzička škola Zenica – područno odjeljenje  Kakanj kako bi građani dobili sve potrebne informacije.

Podsjetimo, iz Ministarstva za obrazovanje nauku, kulturu i sport ZDK u Kakanj nedavno su stigle dobre vijesti. Kakanj – grad muzičkih talenata dobio je konačno muzičku školu.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK donijelo je Rješenje o upisu u Registar područnog odjeljenja u Kaknju u sastavu JU Osnovna muzička škola Zenica.

Press Općina Kakanj/Kaportal.ba