MUP ZDK: Ukradena dva laptopa iz NTV “IC”, presretnuto vozilo “Condora” u Malješu

U toku noći 20/21.06.2015. godine, u ulici Osmana Džafića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije televizije „IC“ Kakanj, odakle su otuđena dva laptopa. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 21.06.2015. godine, u 00,05 sati, Policijska stanica Kakanj je obavještena da je u mjestu Malješ, od strane nepoznatih lica koja su kod sebe posjedovala vatreno oružje, došlo do presretanja, te oštećenja vozila u kojem su se prevozili pripadnici zaštitarske agencije „Condor“, nakon čega su se nepoznata lica udaljila.

Na lice mjesta upućeni su službenici uniformisane policije koji su došli do saznanja da je u izvršenju navedenog krivičnog djela učestvovalo lice P.E. iz Kaknja, te još jedno nepoznato lice. U 01,30 sati, u mjestu Jahorina, općina Kakanj, službenici policije su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice P.E., gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Na licu mjesta izvršenja krivičnog djela je izvršen uviđaj, saopšteno je iz MUP-a ZDK.