Mladost startala sa pripremama, tri nova igrača u timu

Dobojska Mladost jučer je startala s pripremama za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH. Šef struke Adnan Zildžović je izvršio prozivku igrača i startao s pripremama.

Prozivci odazvala su se 23 igrača: Emil Velić, Semir Bukvić, Tarik Abdulahović (golmani), Nemanja Dragutinović, Nemanja Anđušić, Bojan Marković, Aladin Isaković, Bahrudin Atajić, Asani Xhelil, Edin Biber, Arnel Delić, Anes Vehab, Anes Hrustanović, Kenan Hreljić, Nemanja Nikolić, Damir Sadiković, Gedeon Guzina, Petar Bojo, Amer Hiroš, Nana Maseko Addo i novajlije: Emir Velić, Adin-Asim Sojkić, Berat Ayyildiz.

Na prozivci su se pojavila i tri nova igrača, riječ je o Berat Ayyildizu (20) igra na poziciji krilnog napadača i napadača i dolazi iz njemačkog Holstein Kiela, tu je i Emir Velić (19) defanzivac, a koji je prošao omladinsku školu NK Domžale, te je u posljednjoj polusezoni nastupao je za slovenskog drugoligaša NK Dob. Emir je inače mlađi brat golmana Mladosti, Emila Velića. Adin-Asim Sojkić (17) je napadač koji je nastupao za omladinske selekcije Željezničara i Sarajeva, a ova trojica igrača će se pokušati nametnuti stručnom štabu u narednom periodu.

Treninzima Mladosti bit će priključeno i 4-5 talentovanih igrača iz omladinskih kategorija na čemu insistira trener Zildžović, koji želi u budućnosti što više promovisati mlade igrače, a prozivci se nisu odazvali Maharafa Tandina i Emir Alihodžić s kojima će biti i raskinuta saradnja jer nisu pokazali mnogo u dresu kluba iz Kaknja

Klub su već napustili Lamin Diallo, Dalibor Pandža, Darko Mišić, Ajdin i Abid Mujagić, a rubrika odlasci u dobojskom premijerligašu očito još nije zaključena. Najavljena su i pojačanja, budući da će biti potrebno naći zamjenu za Mujagića, ali i poduplati određene pozicije u ekipi.

Mladost će veći dio priprema obaviti u Kaknju i Visokom i to do 27. januara, kada je planiran odlazak na četrnaestodnevne pripreme u Antaliju, već sada stalnu bazu. U planu je odigravanje četiri kontrolna susreta u Turskoj, a već je dogovoren susret s beogradskim Partizanom.