Mladost ide po pobjedu protiv Podgrmeča, Rudar u derbiju dočekuje Jedinstvo

U srijedu su na rasporedu utakmice 18. kola Prve lige FBiH. Očekuje nas nekoliko zanimljivih susreta a svakako nama najzanimljivije će biti u Sanskom Mostu i Kaknju.

Mladost će nakon pobjede u gradskom derbiju protiv Rudara ovaj put gostovati kod Podgrmeča. Bit će ovo teška utakmica za izabranike Nijaza Kape jer se Podgrmeč žestoko bori za opstanak dok Mladost želi isključivo plasman u Premier ligu BiH.

U razgovoru sa trenerom Mladosti prije polaska za Sanski Most rekao nam je sljedeće: ”Podgrmeč je neugodan protivnik ali nama je cilj isti iz kola u kola a to je svakako da pobjeđujemo jer samo tako možemo izboriti plasman u viši rang. Očekujem od svih igrača maksimalno zalaganje i naravno da se kući vratimo sa nova tri boda. Bio bih zadovoljan i minimalnom pobjedom ali sigurno je da ćemo do posljednje minute igrati za pogodak više i da tri boda ne smije izostati. U ovoj utakmici neću moći računati na još uvijek nedovoljno oporavljenog Alagića, dok su svi ostali igrači maksimalno spremni i jedva čekaju da pokažu šta znaju.”

Trener Rudara, Valentin Plavčić, nije krio nezadovoljstvo nakon poraza u gradskom derbiju ali sada se već njegov tim mora okrenuti novom izazovu a to je svakako ekipa Jedinstva koja im stiže u goste u ovom kolu.

Ovo je jedna od zanimljivijih utakmica kola i nema sumnje da će igrači Rudara dati sve od sebe da poprave dojam iz utakmice protiv Mladosti.

I Rudar ali i Jedinstvo ove sezone igraju promjenljivo i bez prevelikih ambicija za plasman u viši rang zato možemo očekivati jednu dobru utakmicu sa dosta golovo u kojima će najviše uživati publika koja će doći na stadion Pod Vardom.

Utakmice u Kaknju i Sanskom Mostu na rasporedu su u srijedu sa početkom u 15 sati.

Kaportal.ba