Mladi Muharem Trako iz FK Mladost Doboj Kakanj ponovo u kampu reprezentacije BiH

Muharem Trako, mladi fudbaler FK Mladost Doboj Kakanj po drugi put je boravio u kampu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ovaj talentovani mladić, rođen 27.09.2003. svoje prve fudbalske korake je napravio u FK Mladost Doboj Kakanj sa 6 godina. Kako je vrijeme odmicalo Muharem je postajao sve bolji i bolji i stastavao u ozbiljnog odbrambenog igrača.

Uz veliki trud zalaganje i podršku svojih trenera Almira Jašarspahica Pajde i Elvira Kozice uspio je skrenuti pažnju na sebe. 2016. godine dobio je poziv od Esmira Dzafića – Čaje da krene na put sa odabranim fudbalerima na UEFIN  kup u Holandiju gdje su osvojili 4 mjesto u jakoj konkurenciji.

 

2017. godine dobio je poziv u Reprezentativni Kamp “Elitnih omladinskih igrača BiH”.
U martu ove godine pozvan je na selektivno okupljanje kandidata za pionirsku reorezentaciju BiH gdje su selektor naše “U-15” reprezentacije Zoran Erbez i njegovi saradnici imali priliku da steknu uvid u trenutnu formu. U maju usljeđuje novi poziv za ponovno učešće u kampu reprezentacije BiH gdje je Muharem proveo 7 dana.

“Velika je čast a ujedno i velika odgovornost biti pozvan u kamp gdje nam je pružena prilika da pokažemo svoje znanje, zalaganje i sposobnost.”, kaže mladi Trako za Kaportal.ba.

Muharem je mlađi brat, također talentovanog mladog fudbalera Armina Trake:

“Moj stariji brat Armin Trako je također fudbaler i meni je veliki uzor i veliki oslonac. Moram priznati da postoji i malo takmičarskog duha između nas i trudimo se da budemo što bolji i uspješniji. Armin mi dosta pomaže sa svojim savjetima.”, kaže Muharem.

Kako kaže mladi Trako, njegove želje i planovi za budućnost su da bude standardni reprezentativac BiH i ali i prvotimac FK Mladost.