Košarkaši Kaknja slavili u Bratuncu

Košarkaši Kaknja slavili su u šestom kontrolnom meču koji je igran u Bratuncu protiv istoimene ekipe. Ekipa Benjamina Šabića je slavila rezultatom 76:70 i tako se revanširala Bratunčanima za poraz prije nekoliko dana kada su Kakanjci izgubili meč sa 13 poena razlike u dvorani KSC Kakanj.

Prvi period igre pripao je ekipi Kaknja rezultatom 17:15, a i u drugom dijelu meča su Kakanjci su bili bolji sa 25:24. U trećem periodu ekipa Kaknja je kontrolisala igru domaćina kojem je dozvolila da ubaci svega 13 poena, dok je Kakanj ubacio 17 i u završnih 10 minuta susreta ušao sa sedam poena prednosti. Posljednji period igre pripao je minimalno ekipi Bratunca (18:17), ali su Kakanjci u konačnici slavili rezultatom 76:70.

Ćurevac je ponovo odigrao sjajnu utakmicu. Ubacio je 20 poena. Novajlija Đorđević ga je pratio sa 15 poena, dok su Arslanagić i Pilavdžić ubacili po 9. U domaćoj ekipi Foster je bio najbolji sa 23, dok je 13 dodao Malik, a 12 Ćup.

Polako, ali sigurno trener Benjamin Šabić uigrava ekipu Kaknja za sezonu koja slijedi. Igra mlade, brze ekipe Kaknja raste iz utakmice u utakmicu. Naredni meč Kakanjci igraju u KSC Ilidža protiv ekipe Igman Burcha.