Kakanjski šampion Nerdin Fejzović boksuje za titulu svjetskog prvaka u WBU verziji!

Nerdin Fejzović kakanjski je bokser koji se do sada sa velikim uspjehom borio u više disciplina. Nerdin je nedavno u Minhenu boksovao protiv domaćeg borca Martina Poppa i odnio veliku pobjedu, s obzirom da je ovaj borac boksovao na svom terenu, a do tog meča nije bio poražen.

Nerdin je pobijedio na bodove, a kako kaže, ne namjerava stati na ovoj pobjedi.

Naime, 7. marta ove godine Nerdin boksuje u Cirihu pritiv Denisa Dautija za titulu prvaka u WBU verziji.

“Nakon odrađenog meča u Minhenu došao mi je poziv od menadžera Mirka Skoke koji živi tamo, da radim meč protiv Dautija. Ovaj borac ima skor 10:0, od toga tri pobjede nokautom. Biće teško ali ja ću se dobro pripremiti i očekujem dobar meč. Radićemo deset rundi po tri minute. Za početak ću se pripremati u Kaknju, a sredinom februara idem za Prijedor gdje ću finalizirati pripreme za ovaj meč.”, rekao je Nerdin za Kaportal.ba.

Što se podrške i sponzora tiče, Nerdin nam je rekao sljedeće: “Nemam nikoga od sponzora. Zahvalio bih se Amelu Mušanoviću i Mirzi Šabiću koji su mi obezbjedili suplementaciju za ovaj meč, a također velika zahvala ide i menadžeru Mirku Skoki koji je mi je ukazao ovu priliku. Nadam se da ću i ovaj pojas donijeti u Kakanj”, završio je naš šampion.

Pogledajte meč protiv Martina Poppa koji je Nerdin radio u Minhenu:

Kaportal.ba/ Foto: Alexander Gorodnyi