Kakanjski kuglaši među 16 najboljih ekipa Evrope

Gosti u uredu načelnika Općine Kakanj danas su bili predstavnici Kuglaškog kluba “Rudar” Kakanj. Povod za svečani prijem je veliki uspjeh kakanjskih kuglaša – plasman u Ligu šampiona Evrope.

Podsjetimo, kakanjski kuglaši su se plasirali među najboljih 16 ekipa Evrope, poslije osvajanja četvrtog mjesta u NBC Kupu, koji je održan od 1. do 6.10. u Apatinu (Vojvodina/Srbija).

NBC Kup se igrao u Apatinu. Do polufinalnih susreta Kakanjci su zabilježili sve pobjede i našli se na četvrtoj poziciji sa 3.559 ukupno oborenih čunjeva. U leđa im je gledalo 20 evropskih klubova, a ispred njih su bila tri kluba: Repcelaki (Mađarska), Staffelstein (Njemačka) i Beograd (Srbija). Poslije polufinalnih i finalnih susreta NBC Kup je osvojila ekipa Staffelstein porazivši u finalu kuglaše Beograda. (5-3; 3.668-3.625). Kakanjci su u borbi za treće mjesto poraženi od mađarskog tima Repcelaki ( 2:6; 3.336-3.529 ).

Osvajanjem četvrtog mjesta na XVII NBC Kupu u Apatinu, kuglaši Rudara izborili su učešće u NBC N-CHAMPIONS Ligi 2018-2019. Za protivnika su dobili Njemačku ekipu SKV Rot Weiss Zerbst 1999 iz Berlina. Predstoje dvije utakmice sa kuglašima iz Berlina. Prva utakmica je na rasporedu krajem novembra, a revanš bi se trebao igrati u Kaknju početkom decembra.