Kakanjski izviđači na Bočici

DSC_0110

Kakanjski izviđači su protekli vikend, 21. i 22.6. proveli na Bočici, gdje su ugostili i prijatelje iz Odreda izviđača „Visoko“. U subotu u ranim jutarnjim satima su se naši izviđači uputili ka Gradini, odakle su, nakon odmora, krenuli ka Bočici. Blatnjav i teško prohodan put ove prijatelje prirode nije spriječio da sa smiješkom pozdrave prisutne koje su zatekli u Planinarskom domu Bočica.

DSC_0011

 

Nakon što su se smjestili i upoznali sa planom i pravilima doma, uslijedila je zanimljiva igrica, kojom je vođa puta, Irfan Kulović, htio zbližiti kakanjske i visočke izviđače koji se nisu poznavali. Prvi dan bivaka je protekao kroz igru, smijeh i druženje, a završio je sa neizostavnom izviđačkom logorskom vatrom.

DSC_0315

Iako vidno umorni i iscrpljeni, skauti su produžili povečerje da bi mogli bodriti naše Zmajeve u utakmici protiv Nigerije. Plan sutrašnjeg dana se sastojao od predavanja, sportskih igara i najdražeg dijela, roštilja. U poslijepodnevnim satima se 25 izviđača uputilo u Kakanj.

DSC_0395

Irfan Hasagić i Irfan Kulović, organizatori bivaka, se zahvaljuju Hasagić Salihu, mesnici Zmajevac, pekari Delibašić, pekari Geos, Rudniku mrkog uglja Kakanj i fast food-u Popeye na donacijama bez kojih ne bi bilo moguće realizovati ovaj dvodnevni izlet.

DSC_0087 DSC_0140 DSC_0192 DSC_0245

Više fotografija možete pogledati na zvaničnoj Facebook stranici Izviđači Kakanj.

 

Kaportal.ba