Kakanjska firma “Nova Trgovina – S” dobitnik certifikata “Bonitetna zvijezda pouzdanosti”

Kakanjsko preduzeće “Nova Trgovina – S” dobitnik je certifikata “Bonitetna zvijezda pouzdanosti”.

Proglašenje bonitetno pouzdanih kompanija zasnovano je isključivo na rezultatima analize pokazatelja poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije.

Od 32.292 bh. kompanije, njih 4.511 (14 posto) ispunilo je kriterije bonitetno pouzdanih. To je jedan posto više nego prethodne godine, a kontinuitet bonitetne pouzdanosti u posljednje tri finansijske godine imalo je 1.720 kompanija.

Nova Trgovina-S“ d.o.o. Kakanj je trgovačko preduzeće koje je osnovano 1988. godine. U početku je to bila mala trgovina da bi kasnije prerasla u trgovinsko društvo s ograničenom odgovornošću na preko 11.000 m2 prodajnog prostora.

Danas osnovna djelatnost firme je trgovina na veliko i malo građevinskim, vodo i elektro materijalima, alatima, keramikom i prehrambenim proizvodima.

Dugi niz godina Nova Trgovina- S je generalni zastupnik za BiH Njemačke kompanije ISO PLUS koja proizvodi predizolovane cijevi i fazonske lukove za daljinsko grijanje visokog kvaliteta.

Od 2006 godine, Nova Trgovina-S je članica grupacije TOP DOM BH koju čini 18 značajnih privrednih subjekata iz BiH, što omogućava da putem ove grupacije kupcima ponudi kvalitetne proizvode po cijenama prihvatljivim za svačiji budžet.