Kakanjci u Potočarima (Srebrenica), poruka načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre kakanjskim učesnicima Marša mira i biciklističkog maratona

Prenesite našu poruku ohrabrenja koju iz Kaknja upućujemo preživjelim žrtvama genocida, a posebno srebreničkim majkama koje u našim srcima zauzimaju posebno mjesto.

U ovom pohodu i na ovom biciklističkom maratonu vi svjedočite o našem gradu kao sredini u kojoj se njeguje tradicija antifašizma i borbe protiv zla.

U ovom pohodu vi ste naš kakanjski glas koji poručuje da je hapšenje i procesuiranje osoba odgovornih za počinjene zločine i zadovoljenje pravde preduslov za izgradnju trajnog mira i tolerancije među narodima u Bosni i Hercegovini.

Na Maršu mira i biciklističkom maratonu na lijep i dostojanstven način ste predstavili sebe, i svoje roditelje, i svoju porodicu, i naš grad.

Naš Kakanj ima razloga da se ponosi s Vama jer ste se dobrovoljno odrekli komfora i otišli daleko od svojih domova kako biste pješačenjem i vožnjom bicikla u ove ljetne dane odali počast žrtvama genocida i kako biste poslali poruku mira.

Hvala vam za vaš humani čin.

Načelnik Općine Kakanj

Nermin Mandra