Kakanjac Nerdin Fejzović na K-1 turniru u Tuzli: Ovo je vrhunac moje karijere!

U Velikoj dvorani Mejdan u Tuzli 3. decembra održat će se turnir najveće svjetske kickboxing organizacije K-1.

Tuzla će po prvi puta u svojoj istoriji imati priliku ugostiti vrhunske K-1 borce iz čak osam europskih zemalja (Hrvatska, Njemačka, Francuska, Rumunija, Španija, Engleska, Holandija i BiH).

Na turniru će učestvovati i kakanjski šampion Nerdin Fejzović. Kako kaže, meč koji će raditi na ovom turniru bit će vrhunac njegove dosadašnje karijere.

“Ovo je moj vrhunac karijere!”, kaže Nerdin na početku razgovora za Kaportal.ba i dodaje:

“Dobio sam ponudu od organizatora Amira Subašića iz Engleske da radim meč do 70 kg što smo ja i moj trener Elvedin Dubravac odmah prihvatili jer je K-1 najveća svjetska organizacija sto se tice kickboxinga. Tu noć se održava i turnir do 85 kg.”

Nerdin će se boriti sa Englezom Vinny Church-om. Za njega zna da je visok i kvalitetan borac.

“Idemo na pobjedu kao u svakom meču i očekujem dobru borbu bez povreda kod mene i protivnika i da sve prođe fer i korektno. Snagu i kondiciju ću raditi u Kaknju i Sarajevu kod kondicijskog trenera Aldena Hot-Django a putovat ću i do Tešnja kod trenera Elvedina Dubravca na pripreme taktike i tehnike. Sparinge smo odlučili da radimo po Bosni, Srbiji i Hrvatskoj.”, kaže Nerdin.

Turnir u Tuzli, kako nam je kazao Fejzović, je najveći od svih koje je do sada radio jer su svi borci dosta kvalitetni, a s druge strane, to je i veoma dobra promocija svih učesnika.

Nerdin još uvijek nije pronašao sponzore za ovaj meč. Kako se godinama skoro uvijek sam snalazio i napravio već sada respektabilnu karijeru, sigurni smo da će kakanjski privredni subjekti i Kakanjci biti uz njega sada, kada je kako kaže, došao do vrhunca.

Nerdin se na kraju razgovora za Kaportal.ba zahvalio organizatorima turnira Amiru Subasiću i Isaku Memiševiću na pozivu.