Kakanjac Mirsad Kadić najbolji student i predstavnik BiH u Svjetskoj studentskoj stomatološkoj asocijaciji

Pored brojnih postignutih uspjeha o kojima smo pisali, mladi Kakanjcac Mirsad Kadić, iako je završna, šesta godina Stomatološkog fakulteta u Sarajevu nastavlja nizati uspjehe.

Prije nekoliko dana Mirsad Kadić je preuzeo funkciju predstavnika naučno-istraživačkog komiteta za Europsku regiju i tako postao prvi funkcionier iz BiH u Svjetskoj studentskoj stomatološkoj asocijaciji.

Naime, Kadić je započeo proces pravljenja i priključivanja nacionalne bosanskohercegovačke studentske  asocijacije u svjetsku prošle godine da bi ove godine i uspio na Svjetskom studentskom stomatološkom kongresu na Taiwanu u sklopu kojeg se održava i prijem novih asocijacija.

Pored tog uspjeha, Kadić je prezentovanjem svog naučno-istraživačkog rada na pomenutom kongresu, osvojio 2 mjesto i time dobio plaćenu stručnu praksu u Lisabonu.

Danas, 11.12.2018. godine, Kadić je prisustvovao kao i prošle godine svečanosti dodjele nagrada najboljim studentima na javnim univerzitetima/sveučilištima u Federaciji Bosne i Hercegovine koja se održala u zgradi Vlade FBiH u Mostaru.

Studente su nominirali fakulteti, a Kadić je izabran za najboljeg studenta Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu za akademsku 2017/18. godinu.