Kakanjac Ahmed Krnjić se u subotu bori za pojas profesionalnog prvaka Evrope

Bosanskohercegovački reprezentativac, Kakanjac Ahmed Krnjić, član kluba borilačkih vještina ”Isak”, u subotu, 20. aprila putuje za Sofiju gdje će se boriti za pojas profesionalnog prvaka Evrope u kick boksu u WAKO pro asocijaciji.

Ova asocijacija zvanično je priznata i od Međunardnog olimpijskog komiteta.


Njegov protivnik bit će iskusni bugarski borac i aktuelni prvak Dejan Topalski. Krnjić će borbu raditi u kategoriji 88,6 kilograma.

– Pripreme privodimo kraju. Ostalo je još nekoliko dana. Uspješno smo odradili fizičke pripreme na planini. Preostaje mi jedino da skinem koji kilogram viška, jer moja kategorija je 91 kg, a radiću borbu u nešto nižoj kategoriji. Moj protivnik je veoma iskusan borac, borićemo se pred njegovom publikom. Uvjeren sam u svoje kvalitete. Moj trener Husein Selimović, spremio je dobru taktiku i ja se nadam povoljnom ishodu meča, izjavio je na jednom od posljednjih treninga u Zenici, Ahmed Krnjić.

Ahmed Krnjić je inače vlasnik srebrene medalje sa posljednjeg Svjetskog amaterskog prvenstva u kick boksu koje je održano u Budimpešti. Nakon profi borbe Krnjić će nastupiti na Državnom prvenstvu BiH u maju, Na Balkanijadi u Makedoniji u mjesecu junu i krajem godine na Svjetskom amaterskom prvenstvu u kick boksu u Sarajevu.