Kakanj: Nakon pada S.D. zadobila teške povrede glave, lica i ekstremiteta

Nakon sinošnje nesreće u kojoj je ženska odoba S.D. pala sa drugog sprata zgrade u kojoj je smješten UO “Selfie” u ulici A. Izetbegovića u Kaknju, poznato je više detalja.

U 22:19 sati od strane dežurnog doktora HMP Kakanj, obavještena je PS Kakanj da je u prostorije HMP dovezeno žensko lice sa teškim tjelesnim povredama, da je ista životno ugrožena.

Policijski službenici su izašli i obezbjedili lice mjesta, o događaju obavješten dežurni tužilac KT Zenica. Izvršenim uviđajem od strane službenika PS Kakanj utvrđeno je da se lice S.D. iz Kaknja, nalazila u UO “Selfi” u ul. Alije Izetbegovića, da je pala sa drugog sprata, sa visine od oko 5,5 metara, kroz prozor.

Službenici PS Kakanj pod nadzorom Kantonalnog tužioca KT Zenica nastavljaju sa utvrđivanjem svih činjenica i okolnosti povodom ovog događaja.

– Pacijentica inicijala D.S. (2000.god.) iz Kaknja, dovezena je sinoć u 22.45
sati u Odjel urgentne medicine JU Kantonalna bolnica Zenica, kolima SHMP
Kakanj, u teškom opštem stanju sa teškim povredama glave, lica i
ekstremiteta. Nakon brze dijagnostičke i trerapijske obrade u Odjelu urgentne medicine, pacijentica je hospitalizirana u Jedinicu intenzivnog liječenja u Odjelu anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja radi daljeg medicinskog tretmana. Pacijentica je trenutno u induciranoj komi, te se prati stanje pacijentice, – kazala je glasnogovornica JU Kanantonalne bolnice Zenica Aide Buro.