Izetbegović bio gost tribine u Kaknju

U kino sali KSC Kakanj, u organizaciji  Asocijacija mladih SDA Kakanj, održana je tribina na kojoj je gost predavač bio predsjednik SDA BiH i bivši član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Tribini su se odazvali brojni zvaničnici općine Kakanj, Zeničko-dobojskog kantona ali i države. Tribinu je otvorio Sadan Sikira, predsjednik Asocijacije mladih SDA Kakanj.


Izbor Aldina Šljive za načelnika Općine Kakanj je snaga i hrabrost građana – rekao je Sikira i zahvalio prisutnima na odzivu.


Sejad Zaimović, predsjednik OO SDA Kakanje također je izrazio zahvalnost prisutnima na odzivu te čestitao državni praznik Dan nezavisnosti.

– Pobjeda načelnika Šljive nije pobjeda samo za Kakanj već i za cijelu SDA i za cijelu BiH. Ono što je radio prethodni načelnik Nermin Mandra, mi smo obećali narodu da će raditi i ovaj načelnik. Narod nam vjeruje, zna da ne lažemo, zato nam daje glas i pobjedu – kazao je Zaimović.

Prisutnima se obratio i novi načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo. 


-Kakanj je poznat po snažnom patriotizmu. Ovo je grad u kojem su smješteni glavni štab Armije RBiH. Trudimo se da obaramo rekorde u proizvodnji uglja, cementa ali i kravljeg mlijeka – rekao je kazao Šljivo, koji je, također, prisutnima čestitao praznik.

Kratko se obratio i kantonalni premijer Miralem Galijašević.

– Čestitam na podršci i odluci da Aldin Šljivo postane načelnik. Također koristim priliku da se zahvalim i prethodnom načelniku Nerminu Mandri – rekao je.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, glavni gost tribine, kazao je da je mnogo razloga zbog kojih se odazvao pozivu. 

– Zahvaljujem Mandri, Zaimoviću i Šljivi na pobjedi koju su donijeli u Kakanj. Postoji unutarnja kohezija, razlog za opstanak i vlastiti identitet ove zemlje – kazao je Izetbegović.

Komentirao je i formiranje vlasti u BiH, dodajući da su “mnogi govorili kako neće biti formiran Dom naroda i da sada isto govore za formiranje vlasti”. 

„Svi su se bili ujedinili protiv SDA. Prije tri mjeseca niko s nama nije htio razgovarati, a sada svi to hoće. To je normalno stanje stvari. Ići će to sve, samo nešto sporije s obzirom na otpore koje imamo”, dodao je Izetbegović.

Lider SDA je podvukao da pojedinci „opet spominju treći entiteti“.

„Dodik prijeti cijepanjem Bosne i Hercegovine, ako se odvoji Kosovo… Je li ovo moguće? Može li nam se desiti da nas mirnodopskim sredstvima dovrše, ono što nisu uspjeli? Mislim da nema nikakve šanse. To su samo priče, prejak je Dejtonski sporazum i potreba Evrope za mirom da se to uradi”, podvukao je Izetbegović.