Hotel Kakanj na 5. Coffee Fest-u u Sarajevu

Najveći festival kafe, čaja, čokolade i prateće opreme u regionu Porsche Sarajevo Coffee Fest otvorio je svoja vrata po peti put u dvorani My Face na Vilsonovom šetalištu.

Tokom dva dana održavanja Coffee Fest-a uz degustacije mnogobrojnih ukusa kafa bit će upriličene radionice na kojima se ugostitelji, kao i posjetitelji mogu upoznati sa najnovijim trendovima u dekorativnom posluživanju kafe, pripremi savršene espresso kafe i pratećom opremom.

Dvadesetpet barista iz zemalja regiona i Kipra takmičit će se na najvećem internacionalnom takmičenju barista u regionu Sarajevo Latte Art Challenge. Sudije iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore ocijenjivat će ih u dvije kategorije: klasično crtanje mlijekom po kafi u tehnici free pour i takozvanoj latte art mega, gdje se gleda način serviranja, prezentacija i dekoracija.

Na ovom događaju učestvuju i Kakanjci – sjajni barista, Kakanjac Mensur Musić predstavlja “Hotel Kakanj” i brend kafe “Lavazza”.

Admir Čaluk i Amir Hadrović, koji vode hotel pohvalili su organizaciju i kompletan tim koji učestvuje.

“Čast nam je da neko iz Kaknja učestvuje na ovom vrhunskom događaju, i da je to neko ko svaki dan Kakanjcima pravi vrhunsku kafu. Naš barista Mensur zaista pravi umjetnost u šoljici.”

“Da mu kolege iz “Naše kuće” sa zadovoljstvom nisu izašle u susret da ga zamijene na smjeni, možda ne bi ni otišao na takmičenje, a sada ima priliku da pokaže šta zna.”, našalili su se Admir i Amir i pohvalivši kolektiv “Naše kuće” dodali da će na ovom takmičenju Mensur steći nova iskustva kako bi hotel svojim gostima pružio jos bolju kafu.