FOTO/VIDEO: Irina Kapetanović sjajnim koncertom otvorila Kraljev fest u Kaknju

Rock kraljica Irina Kapetanović u okviru kulturno-umjetničko festivala “Kraljev fest 2016.” večeras je kakanjskoj publici priredila nezaboravno veče na platou ispred Sportske dvorane Kakanj.

Sjajna noć u Kaknju uz domaću scensku produkciju, domaću, kakanjsku binu počela je i uz kakanjske bendove. Noć je otvorila Vesna Tomičić sa bendom, da bi AlterVal bend u izmijenjenom sastavu sa Borisom Batljanom na vokalu večeri dao svoj pečat.

Kakanjci su Irinu dočekali sa oduševljenjem i tako je i ispratili sa koncerta. Nešto više od dva sata sjajne svirke završeno je izlaskom na bis i  polusatnim fotografisanjem sa fanovima, kojih, vidjelo se, u Kaknju ima veliki broj.

Nevjerovatna pozitivna energija isijavala je iz publike koja možda nije bila brojna kako se očekivalo, ali energijom su nadomjestili kvantitet. Sjajan Irinini vokal, posebne izvedbe autorskih, domaćih i stranih hitova dovele su atmosferu do usijanja, da je i sama Irina na kraju kazala da takvu publiku i atmosferu nije očekivala te da joj je srce “kao autobus”.

Prostor ispred Sportske dvorane ima sjajnu akustiku i, kako su se nekada tu održavali koncerti (Zabranjeno pušenje, Knock Out 2000-tih), mogao bi postati domaćin za dobre svirke i u budućnosti.

Kraljev fest je na otvaranju pokazao da potencijal postoji i da se razvija u pravom smjeru. Kakanj bi  mogao na ovom događaju izgraditi pravi brend i ići u korak sa većim festivalima u zemlji.

Danas, drugi dan festivala, Kakanjce na istom mjestu očekuje svirka sarajevskog benda Strava Škola i Indiga te benda Fa11out iz Tuzle.