Emitovan prvi Dnevnik TV1 iz studija koji je uradila kakanjska firma “AVA Star”

Večeras je emitovan prvi Dnevnik TV1 iz novog studija.

Nakon što je novinska kuća Oslobođenje nedavno akvizirala jednu od najgledanijih televizija u BiH, uslijedio je proces  rebrendinga, a posao na izradi novog studija dobila je kakanjska firma “AVA Star”.

Nova scena i novi prostor označit će novu eru TV1. Kako su kazali iz ove medijske kuće, više od dva mjeseca intenzivno su trajale pripreme za novi studio. Bolji uvjeti rada znače bolje informacije i bolji sadržajni program. Novi prostor, novi projekti, novi izgled TV1. Više od dva mjeseca napornog rada okončano je. Najsavremenija tehnička oprema i omogućava tehnički razvoj televizije.

“Planiranje studija i prvi razgovori su počeli još od 12. januara, kad smo pozvani od strane medijske kuće TV1 kao potencijalni izvođač radova. Samo planiranje i izrada idejnog rješenja je teklo duže nego obično jer je TV1 ipak velika medijska kuća i nisu htjeli prepustiti ništa slučaju. Pored toga ideja je bila da se potpuno izmijeni vizualni identitet, što je očigledno i vidi se prema novom studiju koji je iz potpuno plave boje prešao u crveno-bijelu. Morala se obratiti pažnja na jako puno detalja i s te strane se vrlo pažljivo planiralo sve oko izrade novog studija.”, kaže na početku razgovora za Kaportal.ba Vahidin Goga, vlasnik i direktor firme “AVA Star”.

Izrada je prema planiranom roku počela 20.2. kad su dvije strane usaglasile detalje i kada je TV1 odabrala ovu kakanjsku firmu kao izvođača i kreatora novog studija.

Vahidin Goga

“Tada smo shvatili kolika je odgovornost na nama i koliko je veliki i obiman posao pred nama. Pa ipak, ja lično smatram da je ključ svakog uspjeha povjerenje, a ono nam je ukazano od strane TV1. Posebno želim istaći gospodina Sanjina Bećiragića, direktora programa TV1 koji je imao puno povjerenje u nas. Bilo je to hrabro, jer ipak smo mi mala firma, bez referenci u izradama scenografija. Istina je da smo kroz druge firme realizivali gotovo sva studija TV1 u prošlosti, ali ipak samostalno nismo. TV1 je vjerovao u nas, mi u sebe i onda je povjerenje izgradilo ovaj studio.”, kaže Goga.

Kako nam je kazao Goga, sama izrada scenografija je specifičan posao, bitno različit od drugih stvari kojima se ova firma bavi, tako da je svaka po sebi izazov:

“Ova je posebna jer ipak je TV1 medijski gigant i renomirana tv kuća koja je željela da se odmakne od standarda, pa je izazov time bio i veći. Svaki korak smo morali planirati pomno i unaprijed kako bismo ispoštovali vrlo kratak rok a istovremeno visoke zahtjeve i standarde naručioca. Pritisak je rastao iz dana u dan, jer je ipak termin zakazan najavljen sedmicama prije, i znali smo da 12.03. u 19:00 sve mora biti besprijekorno. Ali to je onaj pozitivni pritisak koji te tjera naprijed, a kako su dani odmicali tako je studio primao konture pa je i zadovoljstvo bilo sve veće. Kao sve sto radimo i u ovom smo projektu koristili isključivo materijale vrhunskog kvaliteta, samo ono što može dati vrhunske rezultate, jer je ipak naš slogan: tamo gdje je kvalitet ispred svega. Win-win situacija je samo onda kad su sve strane zadovoljne a brojne čestitke koje dobijamo i mi i TV1 govore nam da smo napravili pravi posao. Želim da se javno zahvalim našem partneru TV1, gospodinu Sanjinu Bećiragiću direktoru programa TV1, gospodinu Semiru Radonji koji je bio koordinator između nas i TV1, kao i svim ostalim uposlenicima TV1 koji su zaista bili izuzetno susretljivi i ljubazni. Pravo je zadovoljstvo i čast raditi s takvim ljudima. Posebnu zahvalnost i čestitke upućujem uposlenicima AVA Star, njima pripadaju sve zasluge za sjajno obavljen posao i zaista sam sretan što imam takve saradnike, namjerno kažem saradnike a ne radnike, jer su oni puno više od toga.”

Što se tiče daljnih radova i saradnje s TV1 već od sutra kreće izrada nove scenografije za emisiju Kopča koju vodi veoma priznata vodoteljica Nikolina Vejović.

“Slijede novi izazovi i novo dokazivanje. Pored toga moramo i preseliti dvije već postojeće scenografije uz određene adaptacije tako da zaista nema vremena ni za odmor ni za slavlje. Idemo dalje!”, kazao je Goga na kraju razgovora za naš portal.